Ons verhaal

Het familiebedrijf Unex produceert en ontwikkelt state-of-the-art haardoplossingen voor de sfeerverwarmingsindustrie.

1987
1987

Toonaangevend sinds ‘87

Unex BV wordt opgericht door Ralph Herder. Het bedrijf vloeide voort uit het Enschedese Ramie Union. Zij maakten onderdelen van keramiek (porselein) voor laboratorium doeleinden en de auto-industrie. De eerste imitatie houtstammen van Unex waren van porselein. Leuk feitje is dat de naam Unex een combinatie is van twee (van oorsprong) Enschedese bedrijven: Ramie UNion en coNEX. Conex produceert lasdoppen voor de installatietechniek.

1994
1994

Verhuizing

Wegens groei verhuist Unex van de Noord Esmarkerrondweg naar een groter pand in het havengebied aan de Lonnekerbrugstraat nr. 100 in Enschede.

2000
2000

Ongeëvenaard niveau in detail

Unex gaat een strategisch partnership aan met Pyrotek in de Verenigde Staten en introduceert een nieuw product: Pyro Glow. Dit zijn imitatie houtstammen en andere vuurvaste producten met een ongeëvenaard niveau in detail en een uiterst mooi gloei effect.

2001
2001

Alsmaar groeiende

Wegens groei weer een verhuizing. Dit keer in dezelfde straat, namelijk naar de Lonnekerbrugstraat 80-B. Unex beschikt nu over een productielocatie van ongeveer 2300 m2.

2005
2005

Eigen productie in China

Om zo concurrerend mogelijk te blijven, start Unex haar eigen productiefaciliteit in China. Een deel van de productie vindt plaats in China.

2009
2009

Stevige marktpositie

Unex verstevigt haar marktpositie en neemt HTC bvba uit België over. Ook wordt er een nieuw product geïntroduceerd: U-MIX. Dit zijn imitatie houtstammen en andere vuurvaste producten met een zeer hoog detailniveau én eindsterkte.

2010
2010

Zo vader, zo zoons

Oprichter en bestuurder Ralph Herder overlijdt op 16 januari 2010. Zijn beide zoons, Carlos en Victor zetten zijn werk voort.

2017
2017

Unex viert haar 30-jarige bestaan!

2019
2019

Innovatieve trendsetter

Unex wil altijd toonaangevend blijven op het gebied van innovatie en wil blijven inspelen op de ontwikkelingen in de sfeerverwarmingsindustrie. Daarom heeft Unex een nieuw product ontwikkeld speciaal gericht op de elektrische haardenmarkt: E-MIX. Deze producten zijn niet van echt te onderscheiden en geven de elektrische haard een andere dimensie.

Duurzaamheid

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Veiligheid en gezondheid staan bij ons hoog op de lijst en zijn onderdeel van onze bedrijfsstrategie. Bij Unex vinden we het belangrijk dat economische, sociale en ecologische aspecten in evenwicht zijn. Om die reden zijn we continu bezig om onze producten te verbeteren en zoeken we altijd naar manieren om schoner en veiliger te werken.

Zo denken we ook graag samen met onze klanten na om nog duurzamer te werken. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om volledig keramisch vezelvrij te werken.

Victor Herder

Victor Herder

Vaak krijg ik de vraag hoe het is om met mijn broer aan het roer te staan van het bedrijf dat onze vader ooit oprichtte. Doordat wij compleet andere rollen vervullen, werkt dit juist heel goed. Er heerste vanaf het begin van Unex een fijne sfeer waardoor dit een prettige basis was voor onze start.

Al snel ontwikkelde ik zelf een passie voor het vak en de branche. Het is dynamisch, uitdagend en allesbehalve saai. Ik besteed mijn aandacht het liefst aan productverbetering én ontwikkeling. Plus alles wat daarbij hoort, zoals het productieproces en het vinden van nieuwe oplossingen. Als ik in de praktijk onze innovaties in een haard terugzie, dan krijg ik daar echt een kick van.

handtekening-victor

Carlos Herder

Carlos Herder

Als 23-jarige zette ik na het overlijden van mijn vader, het werk bij Unex voort. Met het gehele Unex-team volbrengen we die taak nog iedere dag en kunnen we echt spreken van een familiebedrijf. Wat mij zo aanspreekt, zijn de vele facetten in de bedrijfsvoering en de diversiteit van onze markt. Het is zo’n geweldige uitdaging om samen met de klant weer iets vernieuwends te ontwikkelen en te zien dat dit een succes wordt.

Als Algemeen Directeur voel ik mij verantwoordelijk om de kernwaarden (kwaliteit, continuïteit en innovatie) te waarborgen binnen ons bedrijf en in de samenwerking met onze klanten en leveranciers. Hoe Unex zich in de jaren heeft ontwikkeld, is iets om trots op te zijn. Ik durf oprecht te zeggen dat Unex een toonaangevende speler is in de sfeerverwarmingsindustrie.

handtekening-carlos